Waarom ondernemersnetwerk ZPZZ je zal helpen met de groei van je bedrijf

 • Wij zitten bij jou in de buurt, samenwerken gaat gemakkelijk
 • Je maakt gebruik van onze gezamenlijke kennis en ervaring
 • Je hebt toegang tot een uitgebreid ondernemersnetwerk
word lid 

Of kom kennis maken op een van onze bijeenkomsten

De eenzame ZP’er

Als Zelfstandig Professional (ZP’er) werk je heel zelfstandig. Jij bent verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe cliënten. Voor de verkoop en het klantencontact. Maar ook voor de administratie en de belastingaangifte. Soms is dat best moeilijk. De druk is hoog en je kunt niet zomaar even stoom afblazen bij een collega. Vaak moet je zelf het wiel uitvinden en dit is wel eens eenzaam. 

Daarom heeft een ondernemersnetwerk zoveel waarde. In zo’n vereniging zijn mensen aangesloten die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Die vanuit hun passie en enthousiasme zijn gestart en graag hun kennis en kunde met elkaar delen. Om van elkaar te leren. Om op verhaal te komen. En om gezellig een borrel te drinken. 

Ondernemersnetwerk ZPZZ zit bij jouw om de hoek 

De leden van een ondernemersnetwerk zijn in feite de collega’s die je als zelfstandige niet hebt. Vanuit die gedachte is ZPZZ gestart. De naam staat voor Zelfstandige Professionals Zwolle-Zuid. De ‘collega’s’ van ZPZZ zitten dus bij jou in de buurt: wij werken allemaal vanuit Zwolle-Zuid. Dat heeft een paar mooie voordelen:

 • We stimuleren de wijkeconomie
 • We werken duurzamer
 • We maken eenvoudig gebruik van elkaars expertise

Met enige regelmaat ontstaan er samenwerkingsverbanden tussen leden van ons ondernemersnetwerk. Bijvoorbeeld tussen een tekstschrijver en een webbouwer. Zo ontstaat er meer werk in de wijk, en dat is goed. Het is ook handig. Immers, je overlegt gemakkelijker met iemand waar je even naartoe fietst, dan met iemand die aan de andere kant van het land zit. Overleg gaat dus snel én het is beter voor het milieu: je kunt nog eens de fiets pakken in plaats van de auto. 

Daarnaast is het prettig om je klanten goed van dienst te kunnen zijn. Om hen te kunnen doorverwijzen naar iemand met een ander specialisme. Denk aan een HR professional die zijn opdrachtgever in contact brengt met een organisatieadviseur. Of aan een hoofdpijncoach die samenwerking zoekt met een fysiotherapeut. De mogelijkheden zijn oneindig! 
Door samen met andere professionals in de wijk de handen ineen te slaan, ontstaan mooie projecten en bijzondere contacten. 

 

Lidmaatschap ZPZZ: voor wie, wat kost het en wat levert het op? 

ZPZZ is actief sinds maart 2011 en wordt bestuurd door 4 bevlogen ZP’ers. Inmiddels zijn banden aangehaald met gemeenten, waardoor er toegang komt tot bijvoorbeeld studiesubsidies. Daarnaast kunnen we buigen op contacten met bedrijventerrein Marslanden, Hogeschool Windesheim, winkeliers- en ondernemersverenigingen en tal van andere organisaties en instellingen in Zwolle-Zuid. 

Ben jij een ZP’er uit Zwolle-Zuid of MKB’er met maximaal vijf werknemers? Dan nodigen wij je van harte uit om je bij ons aan te sluiten. 
Dan krijg je:

 • Een plaats op de website 
 • 5 inspirerende netwerkbijeenkomsten en een gezellige barbecue
 • Jaarlijks een duurzame handelsreis in de wijk
 • Berichten en advertenties op Facebook, LinkedIn en Twitter
 • Regelmatig een advertentie in de wijkkrant van Zwolle-Zuid
 • Regelmatig een bericht in één van de huis aan huisbladen van Zwolle of de Stentor
 • Regelmatig een nieuwsbrief, inclusief de mogelijkheid om jouw nieuws toe te voegen
 • Een groter netwerk van collega’s in de wijk, grotere lokale betrokkenheid en kennissenkring

Kom kennismaken op een van onze bijeenkomsten! Dit kost je niets, maar zal je direct al veel opleveren. 
Je kunt ook direct lid worden: 
word lid  

We hopen je snel te mogen verwelkomen op een van onze bijeenkomsten!