12

Broodfonds smaakt naar meer

Collega-ondernemers, hoe zijn jullie eigenlijk verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid? Een ongemakkelijke vraag, zo bleek tijdens de netwerk- en kennisbijeenkomst van ZPZZ uit Zwolle-Zuid op maandag 12 februari. Gelukkig biedt het broodfonds een betaalbaar en laagdrempelig alternatief.

Veel zelfstandige ondernemers vinden een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) te duur of niet op hen van toepassing. “Dat overkomt alleen een ander…”. En inderdaad is 800 euro per maand voor een AOV veel geld. 2/3 van de ondernemers is dan ook niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid.

Ondernemerscollectief voor en door zelfstandigen
Gelukkig bestaan er in Nederland sinds tien jaren nu al 320 broodfondsen met circa 14.000 deelnemers. Collega-ondernemer Leo Loos, zelf voorzitter van Broodfonds De Blauwvinger uit Zwolle, nam ons mee in deze praktische wereld, waarbij ondernemers als een soort onderling collectief voor en door elkaar er zijn en een pot geld beheren.

Wat is de essentie van een broodfonds?
Het is een initiatief van twee ondernemers die in 2006 als Broodfondsmakers het idee uitrolden. Zij zijn nog steeds de beslissers achter elk nieuw broodfonds. Onder hun paraplu mag een ieder een broodfonds oprichten. Minimale deelname is 20 ondernemers die maandelijks een minimum bedrag inleggen. Van dat verzamelde geld wordt eventueel uitgekeerd aan de mededeelnemers. Dit tot een maximum van twee jaar tijd. Het eigen risico is een maand.

Iets voor ZPZZ en haar leden?
Leo Loos bespeurde bij de ZPZZ-aanwezigen veel enthousiasme. “De Blauwvinger heeft een wachtlijst. Wellicht is dit ook iets voor de ZPZZ. Qua aantal leden zou het kunnen. Het heeft vele voordelen: het ingelegde geld blijft van jou, tenzij het aan uitkeringen opgaat. Daarbij zijn de inschrijfkosten en inleg laag, met minimaal 33,75 euro per maand. Bij ziekte krijg je dan 750 euro per maand uitgekeerd.

Informatiebijeenkomst broodfonds op 17 mei
Het ZPZZ-bestuur attendeert geïnteresseerde leden op een broodfonds-informatieavond in Zwolle (donderdag 17 mei 2018, 19.30 uur in de Creatieve Coöperatie, Esdoornstraat 3). Bij voldoende belangstelling ontstaat op deze avond misschien al een vierde broodfonds in Zwolle.
Meer info:
https://www.broodfonds.nl/nieuws/agenda/informatieavond_zwolle_eo__5
categorie: Nieuws
steekwoorden: broodfonds
delen: Stuur door
Dit bericht is al 1237 keer bekeken.
  • Broodfonds smaakt naar meer
  • Broodfonds smaakt naar meer
  • Broodfonds smaakt naar meer

abortion manila

order abortion pill philippines blog.endungen.de order abortion pill philippines

buy sertraline 100mg

buy sertraline

Nieuwsbrief

Ontvang ook regelmatig onze nieuwsbrief en krijg direct bericht wanneer er weer een evenement voor ZPZZ-ers komt.
Klik hier om u aan te melden.