15

Gretha Braakhekke: Wie is Rob Henstra

Het is maandagmiddag 15.30 uur. Om elkaar beter te leren kennen heb ik een afspraak met Rob Henstra gemaakt voor een interview. We hadden afgesproken bij Restaurant de Handschoen. Het begint al goed want het restaurant is op maandag gesloten.

 

Maar Rob heeft al een oplossing bedacht en dat vermogen blijkt later de rode draad door zijn leven te zijn. Maar dat wist ik toen nog niet.

 

We verplaatsen onze afspraak naar Brasserie ‘Jong en Oud ‘ in het winkelcentrum van Zwolle-Zuid. We bestellen een koffie en een thee en komen gezellig aan de praat over onze gezinnen, onze persoonlijke tegenslagen etc. Tot zover begreep ik alles wat Rob me toevertrouwde.

 

Op het moment dat ik Rob naar zijn carrière vraag gaat er een onbekende wereld voor mij open. Die indrukwekkende carrière begint bij de douane en gaat via een postagentschap naar hele ingewikkelde transacties met aandelen. Rob kan er heel veel over vertellen, tekent zelfs voor me hoe het zit en ik merk zijn enthousiasme op. Jarenlang koopt en verkoopt hij aandelen en ondertussen regelt hij nog een heleboel andere zaakjes. Totdat de fiscale wetgeving verandert lopen deze zaken heel erg goed. In 2002 is het tijd voor iets anders. Rob gaat weer studeren en wordt financieel planner en hypotheekadviseur. Vanaf de start in 2001 was hij lid van  De Netwerkonderneming  en een paar jaar later richt hij Het Netwerkkantoor op. Vanaf hier kan ik het verhaal weer volgen en spreken we weer dezelfde taal. Het blijkt zelfs dat ik regelmatig in zijn Netwerkkantoor aan de Oosterlaan heb zitten werken. Maar wij kennen elkaar niet van die tijd.

 

Rob heeft een groot hart en heeft een aangeboren zin in uitdagingen. Hij ruikt overal kansen. Rob ziet al de oplossing voordat jij überhaupt weet dat er een probleem is. Dat merkte de gemeente ook op waardoor zij subsidie beschikbaar stelden voor een plan van hem. Subsidie die gebruikt moest gaan worden om de wijkeconomie te stimuleren en om de hard groeiende groep ZZP-ers te faciliteren bij de opstart van hun bedrijven. Zo  heeft hij ook aan de wieg gestaan van ZPZZ.

 

Nu runt Rob nog 2 bedrijven:

-    Onderneemkracht (voor het zoeken en vinden van kansen in de markt voor MKB en ZP-ers)
-    Expertise Centrum Bijzonder Ondernemen. Met deze onderneming helpt hij mensen met een beperking om zelf een onderneming te starten.

De kracht van Rob is zijn enthousiasme, zijn optimisme en zijn neus voor kansen en oplossingen. Hij is een mensenmens en een verbinder.

 

categorie: speeddates
steekwoorden:
delen: Stuur door
Dit bericht is al 2693 keer bekeken.

abortion manila

order abortion pill philippines blog.endungen.de order abortion pill philippines

buy sertraline 100mg

buy sertraline

Nieuwsbrief

Ontvang ook regelmatig onze nieuwsbrief en krijg direct bericht wanneer er weer een evenement voor ZPZZ-ers komt.
Klik hier om u aan te melden.