15

Waarom doe ik dit niet vaker?

 

Dat is wat ik me altijd af vraag na een “1-op-1”. Bij zakelijke netwerken zoals een BDN en BNI is het heel normaal, maar eigenlijk zou elke ondernemer, onafhankelijk van dat het zou “moeten”, hier mee moeten beginnen.


Ik kom net terug van een gesprek met Maartje Roozeboom van TekstLinQ en het was jammer om na een uur (volgende afspraak) al weer afscheid te moeten nemen. Gaandeweg passeerden verschillende onderwerpen de revue. Zo weten we nu van elkaar waarom we zelfstandig ondernemer zijn geworden en zijn er ook al wat stappen gezet tot een voorzichtige samenwerking.

Met een studie Bedrijfscommunicatie en Engels achter de rug heeft ze jarenlang als marketeer gewerkt voor internationale bedrijven. Maar in januari van dit jaar is ze voor zichzelf begonnen. Ze biedt verschillende diensten voor een brede groep opdrachtgevers, o.a. het schrijven van SEO teksten en content marketing, wat uiteraard niet zonder elkaar kan. Door een blog voor haar klant te schrijven waarmee hij zijn klant verder helpt - door iets uit te leggen, advies te geven of wat korte tips te bieden - zorg je ook dat je beter gevonden wordt in Google. Want je verwerkt automatisch ook de vraag of het probleem van zijn doelgroep in een blog. Daarnaast bied je toegevoegde waarde, je kan het zien als een extra service wat je als bedrijf biedt, vertelde ze.

Omdat Maartje jarenlang marketeer is geweest voor de internationale markt, het converseren en schrijven in Engels haar met gemak af gaat en dit haar bovendien uniek maakt onder de tekstschrijvers, ligt de focus nu op bedrijven die zich op de internationale markt willen gaan richten. Gelukkig blijft ze daarnaast ook voor de Nederlandse markt werken, zodat ik ook gebruik kan maken van haar diensten.

Wat geweldig om een online marketeer bijna bij je om de hoek te hebben wonen. Dat is toch wel een van de grote voordelen van lid zijn van ZPZZ, anders was ik haar niet zo snel tegen gekomen. Behalve als ik natuurlijk had gegoogled :-)

Het vervolg van ons gesprek ging dan ook al gauw over wat we voor elkaar kunnen betekenen en of er een eventuele samenwerking in zat. We hebben het er zelfs over gehad of ze niet als gastblogger op mijn website wat blogs kon plaatsen over content marketing. Want dat is ook onze gemene deler. Ik ontwerp en bouw WordPress websites en nieuwsbrieven, maar zolang er niet gebruik gemaakt wordt van content marketing, komen die niet volledig tot hun recht.

Daarnaast vond ik het bijzonder waardevol om elkaar echt verder te kunnen helpen met ideeën en met elkaars netwerk, want iedereen kent wel weer iemand die interessant kan zijn voor een collega-ondernemer. Kortom er is voldoende stof over om nog een keer af te spreken.

 

 

categorie: speeddates
steekwoorden:
delen: Stuur door
Dit bericht is al 2727 keer bekeken.

abortion manila

order abortion pill philippines blog.endungen.de order abortion pill philippines

buy sertraline 100mg

buy sertraline

Nieuwsbrief

Ontvang ook regelmatig onze nieuwsbrief en krijg direct bericht wanneer er weer een evenement voor ZPZZ-ers komt.
Klik hier om u aan te melden.