20

Interview Bert met Sander

Ik zit gezellig thuis bij Sander op de bank. Sander Strating is coach en doet dit naast een parttime baan, in loondienst in de ICT. Deze combinatie bevalt hem goed. Coachen vraagt om honderdprocent inzet en aanwezigheid en daarom zou Sander het op dit moment niet fulltime willen doen; “ik wil kwaliteit brengen bij mijn klanten en dat gaat niet als ik dagelijks fulltime coach. Daarnaast vind ik mijn werk als IT-consultant ook nog steeds boeiend".

 

In zijn coaching richt Sander zich onder andere op personen die worstelen met de gevolgen van stress; hij helpt ze weer op weg om ontspannen te werken. Belangrijk is het vergroten van inzicht en het ontdekken van patronen bij jezelf, en daar goed mee om leren gaan. Het valt hem bijvoorbeeld op dat veel gestreste mensen het moeilijk vinden om “nee” te zeggen. Sander werkt veel met metaforen en concrete oefeningen om buiten de coachsessies mee aan de slag te gaan.

 

Sander geeft naast het coachen ook trainingen, bijvoorbeeld timemanagement en duurzaam communiceren. De trainingen brengen hem in contact met nieuwe mensen en regelmatig rolt hier een coachopdracht uit. Op de foto heeft hij een klok en een houten Samoerai zwaard in zijn handen. De klok staat symbool voor timemanagement; het zwaard onder andere voor de wijze waarop Sander zijn cliënten scherp en bij de les houdt.